Koulukin sitten alkaa pärähti ja ensimmäisen päivän päätteeksi päätä särki hirvittävän kamalasti. Ompelusta ei tullut mitään, vaikka olisi pitänyt, joten päätin, että huomenna sitten... Ensimmäisenä päivänä selvittelimme käytännön asioita, saimme kahvia ja herkkuleivonnaisia, tapasimme uudet aloittavat aikuisopiskelijat, aloitimme tutkivan ja osaavan projektioppimisen kurssin sekä kurkistimme valokuvauksen saloihin. Huomenna jatkuu touhut niin, että valokuvauskurssilla teemme fotogrammeja ja sen jälkeen alkaa stressinhallinan ja jaksamisen kurssi. Tällä viikolla on vielä tiedossa uusina kursseina englannin kakkoskurssi ja puhe- ja kirjoitusviestinnän kakkoskurssi.

Lapsilla oli tänään kuoropäivä. Ensin oli pikkusiskon lapsikuoro ykskakkoset ja sitten isojen siskojen nuorisokuoro. Ainakin isommilla on tiedossa syksyn aikana levyn äänitystä ja muuta mukavaa...  Syyskuussa alkaa vielä loput harrastukset, eli pianon ja kanteleen soitto. Pikkusisko tanssii vielä balettia toista vuotta ja heillä on huomisissa harjoituksissa nauhoitus telkkariin. Jännittävää!

Pihalla on aivan syksyn näköistä ja nappailin muutamia kuvia sieltä eilen joutessani.
 168918.jpg
Tässä kuvassa on talon päädyn penkereen toiseen päähän tulevat rappuset. Niiden tekeminen on vaiheessa, koska en vielä ole aivan varma, millaiset niistä haluaisin. Todennäköisesti teen ne valmiiksi vasta ensi keväänä.

168919.jpg
Kuvassa mehitähtiä, joitan on pihallamme kuumassa rinteessä noin kolmen neliön alalla aivan mieletön määrä. Sieltä niitä sitten siirtelen haluamiini paikkoihin, mutta tuossa alkuperäisessä paikassa ne näyttävät viihtyvät tosi hyvin.

168920.jpg
Näin mahtavan näköinen koristekurpista kasvaa mausteyrttilaatikossani. Laitoin samaisia taimia moneen muuhunkin paikkaan, mutta vain tämä yksi taitaa tuottaa kunnon hedelmiä. En tosin tiedä, mitä niillä sitten tekisin. Ne ovat kyllä aika kivan näköisiä pöydällä kulhossa kuivatettuina.