Kummallista, miten ihminen voi kaivata talvea niin, että se tuntuu välillä ihan fyysisenä kipuna. Enkä minä oikeastaan edes pidä talvesta. En ole talvi-ihminen, enerityisesti nauti lumiukkojen rakentamisesta tai mäenlaskusta. Kaipaan erityisesti kuivaa pakkasilmaa, puhdasta hankea ja auringon leikkiä lumisilla oksilla. Nyt kun tämä talvi ei näytä edes alkavan, niin olen jo mielessäni siirtynyt kevääseen, ainakin siinä mielessä, että poden jonkinlaista kevätväsymystä... No, ehkä väsymykseen on syynä perheen jatkuva flunssakierre, mutta olen silti ison osan vuorokaudesta täysin toimintakyvytön ja unirytmini on aivan sekaisin.

Käsitöihin tämä uupumus ole sen kummemmin vaikuttanut. Teen tasaisesti "jotain" ja tässä vähän esimerkkejä tekemisistäni.

Mari V käväisi meillä taannoin kylässä ja hänellä oli mukanaan ihana ja jännittävä vempele. Kyseessä on nyörihaarukka, jolla olen nyt kokeillut väkertää nyöriä, sekä yhdellä, että kahdella värillä. Yksivärinen vielä sujuu, mutta kahden kanssa olen vielä sen verran solmussa, että epäilen välillä, olenko ollenkaan oikealla alalla :-) Onneksi kukaan ei ollut katsomassa tumpeltamistani, tai mies kyllä istui siinä lähellä, mutta hän ei yleensä ole kovin kiinnostunut käsityöpuuhistani.
350250.jpg

Kävin shoppailemassa Pörrön puodissa ja odotan innolla, josko pakettini tulisi huomenna. Sitä odotellessa kaivoin vanhat massani esille ja pyörittelin niistä muutamia helmiä. Nämä ovat aika suuria verrattuna aikaisempiin massahelmiini, sillä ennen yritin tehdä miniminikoikoisia juttuja. Tämä kuvan pienimmät helmet ovat noin 1 cm halkaisijaltaan. Nyt yhdistelin myös rohkeammin värejä ja olen tulokseen aika tyytyväinen. Tyttäretkin innostuivat massailemaan ja se oli tosi kivaa.
350247.jpg
Tässä vielä kuvia helmistä
350248.jpg

Opiston piirissä pitäisi ensi viikolla värjätä puuvillakankaita eläväpintaisiksi ja sen vuoksi ryhdyin tekemään kokeiluja. Edellisen kerran olen tehnyt näitä tilkkuja viime kesänä, joten aika paljon piti kaivaa tietoa kansiosta, että pääsin taas vauhtiin. Näissä purkeissa on kussakin noin 25 g valkoista lakanakangasta. Vettä on sen verran, että kangas melkein peittyy, koska tavoitteena on hyvin epätasainen pinta. Tulemme tekemään värjätyistä kankaista tilkkutöitä. Veden joukossa on glaubersuolaa ja soodaa ja värinä on Levafixin reaktioväri. Upotin märän kankaan astiaan ja valutin värin sinne sekaan niin, että laitoin eri värit varovasti eri reunoilta veteen. Näin kankaaseen tulee selvästi eri värisiä kohtia. Kangasta ei saa liikutella paljon värjäyksen aikana, vaan tökin sitä vain varovasti puutikulla veden alle.
350249.jpg
Nyt nämä kankaat saavat lilliä liemessään huomiseen iltapäivään saakka. Sitten huuhtelen ne ja heitän 90 asteen pesuun yhdessä lakanapyykin kanssa. Kankaista ei pitäisi enää tuossa vaiheessa lähteä väriä tai sitten saamme iloisen värisiä lakanoita :-P