Lasten koulun alku on selvästi tuonut ryhtiä elämään. Ainakin pitää herätä säälliseen aikaan, valmistaa aamupalaa ja laittaa lapset ajoissa pysäkille. Sen jälken alkaa oma arkeni ompeluineen ja koulutöineen... Viljan kypsymistä odotellaan, mutta aivan pian ei pellolle vielä tarvitse lähteä. Päiviin kuuluu siis puimurin huoltoa ja kaikenlaista kunnostustyötä. Suurin yksittäinen projekti on rantasaunan takan korjaaminen käyttökuntoon. Nyt on vanhat laastit naputeltu seinistä ja odottelemme nuohoojaa antamaan tuomiotaan. Pahimmassa tapauksessa koko takka pitää purkaa, parhassa tapauksessa haljenn

Keskiviikkona teimme käsitöitä harrastavien naisten kanssa retken Tampereelle ja Toijalaan. Joukossamme oli vain yksi mies, iältään vuosi ja vähän yli. Ensimmäinen kohteemme oli Tapettimuseo, joka on ihan suositeltava käyntikohde. Erityisesti ihastuin enkelitapettiin ja nyt koitan miettiä, miten se sopisi kotiimme... Tapettiin oli juuri tullut uusia värejä.

Tampereella kohteemme oli Pikkupalatsi, joka oli suorastaan mykistävä. Kulttuuripläjäyksen ja makean leivoksen jälkeen kävimme vielä Helmimerin kaupassa ja muissa lähistön pikkuputiikeissa ostoksilla ennen kotiin palaamista.

Oma käsityötuotanto on aika vähäpätöistä. Helmimeriltä ostetuista matskuista näpersin heti illalla viisi kaulakorua, joista kolme on jo löytänyt käyttäjänsä. Tänään ompelin hääonnittelukortin ja verhoja. Sohvaneuleena on ollut sekalaisia pikkutöitä, esim. kummipojan synttäritumput (toivelahja), oman tyttären somikkaa ja omat sormikkaat. Joulupukin konttiin olen virkannut pyyheliinan pitsejä, mitähän muuta sitä keksisi?