Elämän melskeiden keskellä on tullut muutamia käsitöitäkin valmiiksi... Tässä vähän kuvasatoa niistä. Gallerian päivitys on aivan myöhässä, mutta yritän sinnekin saada niitä, kunhan vain oppisin toimimaan tämän omituisen vistan kanssa :-/  Ehkä vielä jonain päivänä sivistyn ja sitten en enää ole näin pöllö.

Pipo ja sormikkaat. Päättelyt teen sitten jonain kauniina päivänä kerrallaan kaikkiin neuleisiin. En oikeastaan yritä vältellä sitä, mutta en vain jaksa nyppiä lankoja yksi työ kerrallaan. nyt hanskoja on valmiina viidet ja melkein valmiina kahdet. Lanka ohenee ja puikot pienenee koko ajan ja nyt on menossa ihanuudet 1½ puikoilla.
894396.jpg

Tässä huivi, jonka tein heti äidin kuoleman jälkeen. Toinen saman kokoinen huivi on päättelyä vaille valmis.
894390.jpg

Nallesta neulottu reppu. Äidillä oli tämän mallinen valkoinen reppu, jota hän käytti koko ajan ja meidän tytöt pitivät siitä kovasti.
894383.jpg

Toinen reppu, tämä nyt 7 veljeksestä. Kolmas reppu on melkein valmis... Minulla pitää aina olla muutama neule kesken ja sitten valitsen niistä yhden mielialaan ja tilanteeseen sopivan.
894380.jpg

Nallesta neulotut pitkävartiset sukat. Varren pitsineulemalli ja lanka on sama kuin tässä viestissä olevassa pontsossa. Puikot vain olivat pienemmät, joten malli näyttää aika erilaiselta. Silmukkamäärät ovat ihan omasta päästä ja sukat istuvat tosi hyvin jalassa.
894377.jpg

Tässä hankintoja syksyn kädentaitomessuilta Wanhasta satamasta. Vasemmalta pallotupsun tekokone, paksuvartinen virkkuukoukku, kangastussi, viivain, helmiä, vaijeria, kumihimon tekovimpain ja nyörejä. Alarivissä vasemmalta emalikoruja, langankatkaisin ja paperiompelukirja.
894374.jpg

Ja vielä lopuksi löytöjä Posion käsityökaupasta. Isompi esine on neulajemma. Onton poronluun sisällä on nahasta ja villasta tehty neulojen säilytysjuttu, joka vedetään nahkanauhan ja päärikuloiden avulla sisään ja ulos. Paketissa pikkuisia poronluisia nappeja.
894387.jpg