Sunnuntaina oli Pirjetan partion pistessä Pirunkallion kupeessa paistamassa lättysiä Poronpolulla. Moni varmaan ihmettelee, että miten ihmeessä porot ja pirut liittyvät Etelä-Hämäläiseen pikkukuntaan. '

Poroja täällä tarhattiin minun lapsuudessani. Kyseessä oli Hankkijan kokeilu vuosian 1965-1974. Porot lähtivät aikanaan pois Lopelta, mutta nimi jäi.

Piru taas on käsittääkseni se sama Lopen Paara, jättiläinen, joka tarjuen mukaan on viskellyt kiviä kohti kirkkoa. Ihan varma en asiasta ole, mutta kallio on käsittämättömän kaunis paikka.

Ihmisiä oli patikoimassa valtavat määrät. Reittejä oli jokaisen makuun 5 km, 13 km, 18 km, 24 km ja 30 km. Monet kävijät ovat jo konkareita ja kunnon tai iän mukaan valitaan sopivan mittainen reitti.

Meidän 7-8:lla lättypisteellä oli koko ajan jonoa ja mehän paistoimme. Lapset ja nuoret olivat kaiken maailman maahisia ja heillä oli kalliolla kilejä ja suuret nuotiot.
1946754.jpg
Kuvassa Anni kivellä lepäilemässä. Ilma oli lähes koko ajan upea. Välillä tuuli vähän ja pari kertaa ripsautti pikkuisen vettä, mutta sehän ei tahtia haitannut.

Laitan tähän vielä kuvan vanhalta kuivurilta esiin kaivetusta Antin sedän autosta, jota ystävän mies on aloittanut entisöimään.
1946760.jpg
Laitan lisää kuvia, kun autovanhus on paremmassa kunnossa.