...mutta ah opiskelu on niin nastaa  :-)

Tänään olen koulussa käyttänyt aikani kirjansidonnan tunneilla ja illalla vielä värjäyksessä. Uskomatonta, miten paljon maailmassa voikin olla mielenkiintoisia asioita, joista ei ole ennen ollut harmaintakaan hajua. Esimerkiksi meidän kirjahyllyssä  (ja vintissä) on mieletön määrä kirjoja, joissa on jotain vikaa: kannet on irti, selkä revennyt, joitakin sivuja puuttuu yms. Nyt jouduin oman huolimattomuuteni takia vaihtamaan selän yhteen sitomaani kirjaan ja taidan pitää jatkossa taitoa yllä korjailemalla risoja kirjoja. Jokaista risaa tekelettä ei tietenkään ole tarvis laittaa priimakuntoon, mutta toisaalta joukossa on paljon hyviäkin kirjoja, jotka ansaitsisivat uuden ehomman elämän.

Värjäyksessä se suuri oivallus taisi olla villan muotoon stabilointi. Tosin vielä emme päässeet siinä alkua pidemmälle, mutta ainakin nyt on kasaan harsittuna monta epämääräistä tilkkua, joista ehkä huomenna tulee jotain mukavaa.

Nyt on taju pis, mutta elämä hymyilee. Talossakin on hiljaista, kun lapsista kaksi on kuoroleirillä ja vain kuopunen kotona seuranamme.