Nyt on tauti taittunut ja jaksan jo ajatella tulevaa. Ensi viikolla on tiedossa monta mielenkiintoista menoa. Viikonlopun olenkin sitten latautunut tutkimalla taustatietoja tulevia kokouksia varten ja tietysti askartelemalla vähän.

Puikoilla on vaaleanpunainen söpöstys veljen tytölle. Kuvaa en voi vielä laittaa näkyville, ehkä sitten synttärin jälkeen...

Kerhoa varten tein plastic canvasille pari pientä rasiaa, joista kuvat tässä. Tarkoitus on tehdä jotain tuon tapaista lasten kanssa. Vasemman puoleinen rasia aukeaa, kun painaa sivuista... Saa nähdä miten onnistuu.

 

Olen myös pyöritellyt paperihelmiä ja suunnittelen käyttäväni sitä prosessia vielä yhdessä koulutehtävässä. Olen kehitellyt tekniikkaa ja nyt tuntuu, että homma sujuu kohtalaisen hyvin. Leikkasin aihiot paperileikkurilla  aikakauslehdestä, jossa oli paljon värikkäitä kuvia. Leveämpi pää on noin 1,5- 3 cm ja kapea pää kapenee aivan suipoksi.Tämän vaiheen jälkeen valikoin suikaleista parhaat pyöriteltäväksi. Yhdestä aikakauslehdestä tulee yli tuhat helmeä.

Teen aina noin 80-90 helmeä yhdellä kertaa. Pyöritän niitä sukkapuikon ympärille, noin viisi aina samalle puikolle. Puikot tökkään eristelevyyn ja kun kaikki 18 puikkoa on valmiina, lakkaan ne kaikki kerralla. Käytän sekä pään liimaamiseen että pinnan lakkaamiseen vedellä ohennettua paperiliimaa. Liimaa ei kannata ohentaa liian löysäksi, paksun vellin oloinen on sopivaa.

Paperisuikaleita, nämä on hylätty lajittelussa.

Helmiä puikoilla

Valmiita helmiä, näistä pitäisi vielä rakennella koruja tai jotain muuta.

 

Tässä vielä tuikkupurkkiprojektini nykyvaihetta. Helmiä on valmiina tällä hetkellä ehkä noin parisataa ja leikkaan lisää sitä mukaan, kun tuikkuja poltellaan. Näillä ei onneksi ole kiire, kunhan saan "kristallikruunun" valmiiksi ennen 14.6...