Edellisestä postauksesta on jo hirveästi aikaa... Tuntuu, että tämä väsymys ei enää ole ihan normaalia, mutta pakolliset hommat olen saanut suunnilleen tehtyä. Käsitöitä olen tehnyt kaiken liikenevän ajan ja sormikaspino sen kun kasvaa. Nyt on tosin sukat tulossa ja yksi salomoninsolmuhuivikin melkein valmiina.

Tässä jotakin tekemiäni koruja lähiajalta. Kokeilevan korutyön kurssi oli aika ihana ja innostuin kokeilemaan vähän uusiakin juttuja. Ensimmäisenä vanha  tekniikka varmaan jostain pula-ajalta. Paperihelmien teko on ihanaa ja muistelen pyöritelleeni helmiä jo pikkutyttönä. Taisin saada kerran aivan pienenä tädiltä lahjaksi jotkut sota-ajan helmet ja niistä otin mallia. Tässä lähikuva tekemästäni nauhasta.
1084053.jpg
Sitten aivan uusi tuttavuus, ketju. Tämä ei tosiaankaan ole mikään mallikelpoinen työ, mutta ihastuin tekniikkaan valtavasti. Ketju on tehtyä päällystetystä kuparilangasta ja sinisen välissä vilkkuu ikävästi kuparin väristä. Lenkeissä on myös rakoja, mutta ehkä seuraava on jo parempi, kun olen vähän jo harjoitellut.
1084063.jpg
Tein ison kasan koruja myös massasta. Ostin Ihan kivasta kaupasta metallijauheita ja leikin niiden kanssa oikein tosissani. Jännittävää puuhaa ja lapsetkin vaativat, että heidän kanssaan pitää myös tehdä koruja... Tässä yksi koru vihreästä massasta. Melkein kaikki kokeilut tein mustasta massasta.
1084055.jpg
Tästä korusta pidän itse tosi paljon.
1084057.jpg
Tein pari tällaista isompaa helmeä, joissa oli kolme reikää. Oli tosi vaikea keksiä tapaa, millä saisin suorat reunat, tasaisen pinnan ja yhtä isot reiät - kaikki yhtä aikaa. Tätä pitää vielä harjoitella.
1084058.jpg
Muutamien helmien kanssa kokeilin solmeilua. Tätä oli tarkoitus tehdä enemmänkin, sillä solmeilluista koruista pidän hurjasti, mutta nämä jäivät ainoiksi tämän kurssin aikana.
1084061.jpg
Sitten vielä pari yksittäistä korua. Oikeasti näitä syntyi hirmuinen läjä.
1084065.jpg1084067.jpg

Huomenna on edessä lähetyslounas Lopen kirkossa. Se on yksi vuoden kohokohdista. Tänä vuonna teemana on suomalainen syksy ja tarjoilemme perinteisiä suomalaisia ruokia.