"Kuukauden kuluttua joulu on jo onnellisesti ohitse", sanoi yksi ystäväni viime viikolla ja täytyy tunnustaa, että silloin vähän pelästyin. Eihän se vielä ole alkanutkaan ja nyt jo pitäisi ajatukset siirtää aikaan sen jälkeen.

No, meillä tosin on joulu alkanut: ikkunoilla on kynttilöitä, pöydillä punaisia ja sinisiä liinoja (lapset laittoivat liinat oma-aloitteisesti), kukkapurkeissa on jouluisia somisteita ja yhdelle pöydälle on kerätty jouluasetelma, jossa on enkeleitä, seimiasetelma, tonttuja ja eläimiä. Lapset innoissaan laittoivat sen jo valmiiksi ja oikeastaan se on ihan kiva, vaikka itse olisin säästänyt sen tekemisen vähän myöhemmäksi.

Eilen julkistettiin sopivasti joulumarkkinoille meidän lasten kuorojen uusi äänilevy, Kukkuluuruu, jossa kannen on taiteillut lapsistamme vanhin. Oli tosi herkkää istua salissa julkistamistilaisuudessa ja laulaa yhdessä lasten kanssa tuttuja lauluja. Illalla olimme vielä Lopen kirkossa adventti vesperissä ja Hoosiannan laulaminen sykähdytti ihanasti.

Ensi viikonloppuna olen korttelijoulussa myymässä  käsitöitäni muutaman muun käsityöläisen kanssa. Olen ollut siellä jo pari kertaa aiemminkin ja tunnelma on mukava.

Joulu on siis jo alkanut ja kohta elämme taas jo aikaa joulun jälkeen. Oikeastaan suuntaan mielelläni ajatukset ensi kevääseen, sillä meillä on tarkoitus laittaa joulukuusia kasvamaan yhdelle pellolle. Siis joulu tulee olemaan mielessäni entistä enemmän tulevaisuudessa, kun hoidan ja hellin kuusia tulevia jouluja varten.

Siunattua ja ihanaa joulun odotusta ja vielä mahtava menovinkki!